18.09.2014

Sałatka grecka


Na początek dressing.


Mieszamy ze sobą:
3 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżki soku z cytryny
ząbek czosnku, drobno pokrojony lub przeciśnięty przez praskę
1/2 łyżki soli
1/4 łyżki pieprzu
1/2 łyżki suszonego oregano.
Mieszamy i wstawiamy do lodówki, żeby wszystkie składniki się przegryzły, a następnie bierzemy się za sałatkę.


3 pomidory kroimy w półksiężyce, ogórek kroimy w półplastry,


1/2 czerwonej cebuli kroimy w krążki lub półkrążki
zieloną paprykę w paseczki
dodajemy czarne oliwki.


Dodajemy pokrojony w kosteczkę ser feta
oraz zalewamy przygotowanym wcześniej dressingiem.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz